close menu
Waarom kiezen voor een Grindex pomp?

Waarom kiezen voor een Grindex pomp?

Water verpompen met een uitzonderlijk betrouwbare, robuuste, duurzame, slijtvaste en hoogkwalitatieve pomp? Dan is een Grindex pomp perfect voor jou. En als exclusieve verdeler van deze pompen in België, weten we dat maar al te goed bij Quality Pumps. Maar wat maakt de Grindex pompen nu zo uniek? We vertellen je graag waarom deze pompen een match made in heaven kunnen zijn voor jouw professionele toepassing.

Pompenfabrikant met meer dan 75 jaar ervaring

De dompelpompen van het Zweedse A+ merk Grindex staan ruim 75 jaar bekend om hun hoge zekerheid, bijzondere slijtvastheid, lange levensduur en optimale prestaties. De Grindex pompen zijn bijzonder breed inzetbaar en zijn speciaal gemaakt voor aannemers, industriële bedrijven en overheidsinstanties. Wil je drainagewater, grondwater, slib, modder, zeewater of brak water verpompen? De Grindex pompen trotseren alle omstandigheden, daar waar andere pompen moeten passen.

Waarom kiezen voor een Grindex pomp?

Alle troeven op een rij

Eigenschappen

  • Oersterk en mobiel

De Grindex pompen zijn vervaardigd uit slijtvaste en hoogwaardige materialen. Ze zijn uitermate robuust, maar blijven toch steeds hanteerbaar.

  • Unieke luchtklep

De Grindex pomp is de enige pomp die onbeperkt mag droogdraaien, dankzij de unieke luchtklep. Wanneer de pomp geen water verpompt, doet de waaier dienst als ventilator die koele lucht langs de motor doet circuleren. Hierdoor kan de warme lucht makkelijk ontsnappen en wordt de motor permanent afgekoeld.

  • Optimale beveiliging

Monofasige pompen (230 V) zijn uitgerust met een start- en bedrijfscondensator. Driefasige pompen (400 V) zijn intern uitgerust met het SMARTTM systeem. Dit beveiligt de pomp tegen oververhitting, fasevolgorde, faseuitval en spanningsval, wat een aparte schakelkast overbodig maakt.

Opties

  • Rubberen vlakzuigkraag

De vlakzuigkraag is een optionele rubberen kraag die je eenvoudig en snel op de pomp kan schuiven, zonder gereedschap. Klik je de kraag omhoog? Dan zal de pomp ‘normaal werken’ en aanzuigen via de zuigkorf. Schuif je de kraag omlaag? Dan doet de pomp dienst als vlakzuigpomp, waardoor je dweildroog kan pompen. Het medium wordt namelijk onderaan aangezogen (en niet langs de zijkant) zodat er amper restwater blijft staan.

  • Aangebouwde vlotter

Dankzij de aangebouwde vlotter kan je het waterniveau op peil houden.

  • Zinkanodes

Zinkanodes bieden bescherming tegen zeewater, brak water en zure omgevingen, waardoor je een medium tot pH 11 kan verpompen.

Soorten Grindex pompen

De Grindex drainagepomp verpompt moeiteloos vuilwater zonder vaste delen, e.g. drainagewater, regenwater, water uit bouwputten of water met zand. Deze pomp is bijzonder breed inzetbaar en doet dienst als allround werfpomp.

Ontdek de Grindex drainagepompen

Slib, modder, slurry of licht rioleringswerk verpompen uit vijvers, grachten, sluizen, beken of bouwputten? Dat is geen enkel probleem voor de Grindex slibpomp. Dankzij o.a. zijn grote vuildoorlaat (van 38 mm tot 80 mm), slijtvastheid en robuustheid gaat deze pomp vlot aan de slag met het zwaardere werk.

Ontdek de Grindex slibpompen

Voor toepassingen in zee of in zure omgevingen zijn de Grindex inoxpompen dé oplossing. Daar waar een aluminium pomp niet meer kan worden ingezet, nemen deze pompen het moeiteloos over. Je kan deze Grindex pomp eenvoudig inzetten voor het verpompen van water met een pH-waarde tussen 2 en 10.

Ontdek de Grindex inoxpompen

Grote hoeveelheid water verplaatsen in de hoogte of over een grote afstand? Schakel de Grindex hogedrukpompen in to get the job done. Dankzij hun hoge drukniveau kan je deze pompen perfect gebruiken bij o.a. bouw-, wegenbouw- en waterwerken, druktoepassingen en watertesten van tanks.

Ontdek de Grindex hogedrukpompen

De Grindex slijtvaste pompen zijn ideaal voor het verpompen van modder, slib en vaste schurende delen (e.g. vloeibaar zand, bentoniet, bouwafval, kiezels of stenen) in de cement- en betonindustrie of bij toepassingen zoals dredging, baggerwerken en zandwinning.

Ontdek de Grindex slijtvaste pompen

Drainage Pumps Blog

Grindex pomp kopen of huren voor jouw toepassing?

Quality Pumps is exclusief invoerder van Grindex pompen in België en begeleidt jou graag in jouw zoektocht naar de juiste pomp.

CONTACTEER ONS

back to top